Mikä on kvartsi?

Kvartsinen työtaso koostuu 93 prosentista luonnollisista raaka-aineista – kvartsista ja graniitista –, ja 7 prosentista lisäaineista (liimat ja pigmentit). Kvartsin kovuus on Mohsin asteikon mukaan 7 (timantilla se on 10). Materiaalin ominaisuudet ovat käytännössä samoja kuin graniitilla.

Kvartsi on luonnollinen kaunis, kestävä ja terveellinen pintamateriaali, jota käytetään keittiöiden työtasoissa, kylpyhuoneissa altaiden ympärillä, kampauspöydissä ja muissa huonekaluissa, monissa sisustuselementeissä ja kaupallisissa sovelluksissa.

Kvartsi on kaunis, kestävä ja hygieeninen pintamateriaali, joka soveltuu ihanteellisesti keittiötasoihin. Siitä valmistetaan usein myös kylpyhuonetasoja sekä muita sisustuselementtejä. Kvartsin ominaisuudet ovat käytännössä samanlaisia kuin luonnollisella graniitilla. Koska kvartsi on tekokivi – puristegraniitti –, sen väri ja rakenne ovat aina tasaisia ja huokoisuus vähimmäistetty. Mitä vähähuokoisempi on materiaali, sitä hygieenisempi se on eli sitä helpommin sitä voidaan puhdistaa. Lisäksi kvartsi tarjoaa laajemman valikoiman vaaleita sävyjä kuin luonnonkivet. Kvartsi on helposti leikattavissa: sen hieno rakenne takaa tasaisen leikkauspinnan, joten työkappaleelle voidaan helposti antaa tarvittava muoto ja sovittaa yhteen eri värisävyjä.

Kvartsin etuja:

• naarmunkestävyys

• värin ja rakenteen tasaisuus

• suuri värivalikoima

• laaja valikoima vaaleita sävyjä

• vähäinen nesteiden absorptio

• helppo puhdistettavuus

• kuumuuden ja kotitalouksissa käytettävien happojen kestävyys

• helppo työstettävyys.

 
caesarstone kvarts web 

Kuten kaikki hienot materiaalit, kvartsi vaikuttaa parhaimmalta, jos sitä on käsitelty riittävän huolellisesti. Kvartsipintoja on helppo hoitaa. Useimmat kotitalouksissa esiintyvät tahrat (viini, etikka, tee, kahvi, sitruunamehu, soodavesi, hedelmä- ja vihannesmehut, oliiviöljy, rasva jne.) ovat helposti poistettavissa ja pinnan alkuperäinen ulkonäkö vaivattomasti palautettavissa. Kvartsipinta ei naarmutu eikä pirstoudu helposti. Kvartsi kestää patojen, kattiloiden ja pannujen tavallisia ruoanlaitossa käytettäviä lämpötiloja. Säilyttääksesi työtason luonnollisen kauneuden älä aseta kuumaa keittoastiaa suoraan sen pinnalle, vaan käytä pannunalusta. Kvartsipinnat kestävät yleensä useimpia kodinhoidossa käytettäviä kemikaaleja. Jos läikäytät vahingossa kemikaalia kuten jodin spriiliuosta tai viemärin puhdistusainetta pinnalle, kuivaa se heti ja huuhtele ensin runsaalla puhtaalla vedellä ja sitten lämpimällä saippuavedellä. Tee sitä tarvittaessa monta kertaa. Koska kvartsi ei ole huokoinen, et yleensä tarvitse täydentävää, aikaa vievää kiillotusta. Koristeellisen kvartsipinnan kiilto ja erinomainen sileys säilyvät vuosia.

Kvartsisia tuotteita tilattaessa muista, että luonnonkivilaattojen koko vaihtelee jatkuvasti, mutta kvartsilaatat ovat aina samankokoisia (1,3 × 3 m). Laajojen vakiotilauksien tapauksessa se on epäilemättä etuna: kivilaatta voidaan leikata täsmälleen kahteen samankokoiseen kappaleeseen, jotka sopivat ihanteellisesti työtasojen valmistukseen. Se helpottaa huomattavasti kivenkulutuksen laskentaa ja antaa valmistajan joustavoida hintatarjouksiaan.

Poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa halutaan vakioleveyttä (60 cm) leveämpää tasoa, sama seikka vaikuttaa kuitenkin kielteisesti kiven hintaan. Esimerkiksi jos asiakas haluaa tilata työtason, jonka leveys on 80 cm, niin tilauksen täyttämisen jälkeen kivilaatasta jää jäljelle kapea kappale, jolle on vaikeaa (ellei mahdotonta) löytää käyttökohdetta. Sellaisen tilauksen tekijä joutuu maksamaan materiaalista vakiohintaa korkeamman hinnan. Suositamme tilata ylijäämäkivestä keittiöön esimerkiksi ikkunalaudan ja/tai seinähyllyjä. Sellainen valinta alentaisi kiven hintaa ja täydentäisi tyylikkäästi ylellistä kivitasoa keittiössäsi. Kysy tarvittaessa neuvoa ja lisätietoja myyjältä.