Mikä on graniitti?

Graniitti on syntynyt laavan jähmettyessä maan sisällä. Sitä luonnonkiveä esiintyy ja louhitaan eri maanosissa. Kunkin alueen kivi eroaa muista graniittilajeista sekä rakenteeltaan että väriltään. Louhituista tonneja painavista kivilohkareista sahataan kivilaatat, joita myöhemmin käsitellään tarpeen mukaan. Kivilaatan koko on yleensä noin 1,8 × 3 m ja paksuus 12–30 mm tai enemmän. Graniitti koostuu pääasiallisesti kvartsista ja maasälvistä, vähemmän se sisältää kiilteitä (lähinnä biotiittia), amfiboleja ja muita mineraaleja. Luonnonkivestä valmistetun tuotteen väri ja kuvio eivät välttämättä ole täysin samoja kuin mallikappaleella.

kaevandus2  kivi2jpg

Graniitti on epäilemättä paras valinta työtason valmistukseen, koska kaikkiin muihin luonnonkiviin liittyy riskejä, esimerkiksi marmori on herkkä kahville, punaviinille ja rasvoille. Graniitti on timantin jälkeen toiseksi kovin kivilaji, jota luonnehtii hyvä kulumis- ja pakkaskestävyys. Lisäksi se on suhteellisen rakoilematon, kestää hyvin kuumuutta ja UV-säteilyä. Kiven sileä ja tiheä rakenne ei suosi bakteerien levikkiä, joten materiaali sopii ihanteellisesti juuri keittiötasoihin.

Koska graniitti on rakenteeltaan erittäin tiheä ja vähähuokoinen, sinun ei tarvitse pelätä huomattavaa nesteiden tai rasvan imeytymistä siitä valmistettuun keittiötasoon. Materiaalin pinta kestää useimpia kotona mahdollisia vahingoittumisia kuten tahraantumista tai naarmuttumista ja on helposti puhdistettavissa. Graniittia on helppo työstää ja se säilyttää pitkään ylellisen kiiltonsa. Sitä paitsi kivilaji on erittäin koristeellinen, sillä on eri värisävyjä ja omalaatuisia kuvioita. Graniittiset sisustuselementit luovat kotonasi lumoavan ilmapiirin.